Suzuki kondigt zijn eerste elektrische model aan, een compacte SUV.

DE REDACTIE

/

/

Suzuki heeft in India de eVX concept onthuld, de voorloper van een 100% elektrische compacte SUV die in 2025 zal uitkomen.

Suzuki neemt zijn tijd om de elektrische automarkt te betreden. Het zal nog tot 2025 duren voordat het eerste model met dit type motor bij de dealers verkrijgbaar is. In afwachting van dat moment heeft de Japanse fabrikant wel al een voorproefje van gegeven met de eVX concept, onthuld op de Delhi Motor Show in India. Het merk maakte duidelijk dat het voertuig dat zal worden afgeleid van de eVX wereldwijd zal uitkomen.

Voor de concept car vermeldt de fabrikant een batterij van 60 kWh en een actieradius van 550 km… maar met de in India geldende meetcyclus, die royaler is dan de hier gebruikte WLTP-methode. Gezien de capaciteit van de batterij kunnen we met de WLTP minstens 450 km verwachten, een waarde die vergelijkbaar zou zijn met de Kia Niro, het model dat deze Suzuki in het vizier neemt.

Samenwerking met Toyota

Het productiemodel moet worden gebaseerd op een nieuw platform, dat zou worden gedeeld met Toyota, aangezien de twee merken al veel gezamenlijke projecten hebben. De wagen is 4,30 meter lang, even lang dus als de S-Cross. De eVX introduceert een nieuw, meer hoekig ontwerp voor Suzuki, dat in sommige opzichten aan Toyota doet denken.

Dankzij het elektrisch onderstel kan de motorkap worden ingekort en kunnen de wielen meer naar de hoeken worden geduwd. De achterkant is gespierd, met goed gedefinieerde schouders en een kleine achterruit. Er werden helaas geen beelden van het interieur vrijgegeven.