De nieuwe elektrische BMW i5 komt in 2023 op de markt

DE REDACTIE

/

/

BMW zet de ontwikkeling van zijn elektrische gamma verder en bevestigt de komst van de 100% elektrische BMW i5 in 2023. Daarmee zet de Duitse constructeur een nieuwe stap naar een volledige elektrificatie van zijn gamma.
Dit werd onlangs bevestigd door BMW, dat aankondigde dat de huidige generatie, die in 2017 verscheen, met pensioen gaat. Het is de beurt aan de achtste generatie van het model, met een multi-energieplatform. Net als zijn broers op dat platform (iX1, i4, …) zal de volgende BMW 5 Reeks niet uitsluitend met een elektrische motor worden aangeboden. Hoewel hij aanvankelijk onder de naam i5 wordt gelanceerd, zullen later versies met verbrandings- en plug-in hybride motoren volgen.

Bijna 600 km bereik voor de concurrent van de Mercedes EQE.

Informatie over de komende BMW i5 is momenteel dun gezaaid. Mechanische configuraties en batterijcapaciteiten zijn nog niet bekend. Alles wijst er echter op dat hij de elektrische techniek van de BMW i4 zal hebben, met twee- of vierwielaandrijving, en een batterij van minstens 80,7 kWh, goed voor een maximaal bereik van zo’n 600 km.

BMW i5 komt ook als Touring