Twee nieuwe BYD’s voor België, volgt deze springende sportwagen?

DE REDACTIE

/

/

Na de lancering van drie volledig elektrische voertuigen in Europa: de BYD ATTO 3 (C-segment SUV), de BYD HAN (E-segment sedan) en de BYD TANG (E-segment SUV), zijn de BYD DOLPHIN en de BYD SEAL de volgende 100% elektrische voertuigen op de Europese markt. De BYD DOLPHIN is praktische, efficiënte en toegankelijke hatchback met een ruime, comfortabele actieradius uit het C-segment. De BYD SEAL is een stijlvolle, sportieve en dynamische sedan uit het D-segment en is voorzien van geavanceerde technologie.

De BYD DOLPHIN en de BYD SEAL zijn de eerste Europese modellen uit de Ocean-series die gekenmerkt zijn door het “Ocean Aesthetics” designconcept. Beide zijn gebouwd op het hypermoderne BYD e-Platform 3.0. De voorwielaangedreven BYD DOLPHIN heeft een 60 kW Lithium IJzer Fosfaat BYD Blade Battery. De BYD SEAL is leverbaar met achterwielaandrijving en vierwielaandrijving, en heeft een 82 kWh Blade Battery.

Aankomst net voor en na de zomer

In Juni 2023 arriveert de BYD DOLPHIN in Europa. Deze praktische en aantrekkelijke C-segment hatchback biedt een comfortabele WLTP-actieradius van 427 km in gecombineerde cyclus.

De BYD SEAL zal in september in de Europese BYD-dealerships verschijnen. De sportieve D-segment sedan zal te koop zijn met een 82 kWh batterij die een WLTP-bereik biedt van 520 km voor de configuratie met vierwielaandrijving en 570 km voor de versie met achterwielaandrijving.

En deze springende sportwagen?

Ondertussen stelde BYD ook de BYD YangWang U9 voor. YangWang is een submerk van de Chinese constructeur, eentje dat de zaken sportief ziet… en met een hoek af. De U9 kan immers op drie wielen rijden en … springen. Maar dit model wil uiteraard ook een volwaardige sportwagen zijn, en met een 0-100 km/u tijd in 2 seconden kunnen we ook over dat onderdeel niet klagen. Of en wanneer deze wagen naar België komt, is nog niet bekend.