Eerste Tesla V4 Supercharger open voor niet-Tesla’s.

DE REDACTIE

/

/

Tesla’s eerste V4 Supercharging station (16 plaatsen), gelegen in Harderwijk in Nederland, is nu open voor niet-Tesla elektrische voertuigen.

Tesla lanceerde het station aanvankelijk alleen voor Tesla EV’s op 15 maart en zei dat het “binnenkort” alle EV’s zal verwelkomen. Ondertussen kondigde Tesla aan dat de site open is voor alle EV’s – uiteraard alleen dewelke compatibel zijn met de CCS Combo 2 (CCS2) connector, die in Europa wordt gebruikt voor snelladen.

Het openstellen van het station voor niet-Tesla’s is het belangrijkste punt van de introductie van de V4 boxen, die zijn uitgerust met langere kabels om ook de verschillende laadpoorten te bereiken van niet-Tesla’s.

Aanvankelijk sprak men over een vermogen van 250 kW, maar de V4-stallen moeten potentieel een hoger vermogen kunnen leveren. Theoretisch zou 615 kW mogelijk moeten zijn, afhankelijk van de laadkast en de laadcapaciteit van het voertuig.

Europa

De niet-Tesla Supercharging Pilot is momenteel beschikbaar bij geselecteerde stations in 15 Europese landen, Australië en de Verenigde Staten. De V4 Superchargers, zullen in de toekomst niet alleen in Europa maar ook in Noord-Amerika worden geïnstalleerd.

Comptabiliteit

In Europa (en in het grootste deel van de rest van de wereld) zal de V4 compatibel zijn met de CCS2-laadstandaard.
In Noord-Amerika (en sommige andere markten) zal de V4 worden uitgerust met de MagicDock (ingebouwde CCS1-adapter) om Tesla’s eigen laadstandaard (door de fabrikant NACS genoemd) en CCS1-compatibele EV’s te ondersteunen.