FreeWire: batterij-ondersteunde snellaadstations voor Europa

DE REDACTIE

/

/

FreeWire breidt uit naar Europa met zijn batterij-ondersteunde snellaadstations. De specialist in laadinfrastructuur uit Californië is van plan zijn eerste stappen te zetten in België, Nederland en Spanje, voordat het ook de markten van het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Luxemburg en Italië betreedt. Om de Europese uitbreiding te coördineren, zal FreeWire een hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk vestigen.

Uitbreiding

Volgens James Jean-Louis, de Europese salesmanager van FreeWire, komt de Europese uitbreiding na een jaar van aanzienlijke groei voor het bedrijf. In slechts twaalf maanden heeft het zijn personeelsbestand met 70% vergroot en zijn Boost Charger geïnstalleerd in 5 nieuwe landen.

Met zijn batterij-ondersteunde snellaadstations wil FreeWire een betrouwbare, flexibele en kostenefficiënte infrastructuur bieden die snel geïmplementeerd kan worden om te voldoen aan de snelgroeiende vraag naar ultrasnelle laadstations voor elektrische voertuigen in Europa.

De voordelen van batterij-ondersteunde snellaadstations

De bufferbatterij vangt de piekbelasting van een snellaadproces op en kan tussen twee laadprocessen langzaam worden bijgeladen, waardoor het mogelijk is om snellaadstations te realiseren op locaties die geen geschikte elektriciteitsaansluiting hebben.

Concurrentie

FreeWire is niet de enige leverancier die deze stations aanbiedt. Het Duitse bedrijf ADS-TEC Energy bouwt ook vergelijkbare stations, maar richt zich in tegenstelling tot FreeWire meer op de Amerikaanse markt.

FreeWire’s Boost Charger

Dit model heeft een 160 kWh batterij met een maximale laadcapaciteit van 200 kW. Het station heeft twee uitgangen die kunnen worden uitgerust met CCS1-, CCS2- of CHAdeMO-kabels. Het station beschikt over een 24-inch touchscreen voor de bediening en is al CE-gecertificeerd en OCPP-conform.

Samenwerkingen

FreeWire heeft al enkele Boost Chargers geïnstalleerd in samenwerking met BP, autobedrijf Bauwelinck en Avia. In Spanje heeft het bedrijf een samenwerking met Otamar en een eerste station geïnstalleerd bij een snelwegbenzinestation in Vigo.

In de Verenigde Staten heeft FreeWire een samenwerkingsovereenkomst met Phillips 66 getekend om een netwerk van laadstations op te zetten op benzinestations van Phillips 66 in de VS.