Land Rover plant meerdere elektrische SUV’s.

DE REDACTIE

/

/

Land Rover richt zich op het elektrificeren van de Evoque, Velar en Discovery, terwijl Jaguar opnieuw op de elektrische markt wil komen met een sedan.

Investeringen

JLR zou in totaal 15 miljard investeren voor de ontwikkeling van hun elektrisch gamma. Dit betreft ook aanpassingen aan de fabrieken, om auto’s te kunnen produceren op het EMA-platform (Electric Modular Architecture). In eerste instantie zouden de voertuigen op basis van dit platform worden aangedreven door hybride motoren, maar vanwege de “groeiende trend naar elektrificatie” heeft JLR besloten om sneller over te schakelen op elektrische voertuigen.

Eerste model

Het is nog niet bekend of Land Rover van plan is om drie of vier elektrische SUV’s uit te brengen. Er zou mogelijk ook een nieuw model aan het terreinwagengamma van de fabrikant kunnen worden toegevoegd. Land Rover bevestigde wel dat hun eerste elektrische voertuig een moderne, middelgrote luxe SUV zal zijn, die naar verwachting in 2025 in productie zal gaan. De rest van het gamma zal zich in de rest van het decennium ontwikkelen.