Cupra Tavascan debuteert tijdens Formula E-race

DE REDACTIE

/

/

Al enige tijd teaset Cupra ons met de Tavascan, een SUV-coupé die al enige tijd als conceptversie de wereld rondreisde. Nu is het sportieve Spaanse merk echter klaar om het model in zijn definitieve staat aan de wereld te tonen.

Tijdens de Formule E-wedstrijd in Berlijn op de oude luchthaven van Tempelhof kon je niet enkel naar elektrische sportwagens kijken. Cupra koos de race als ideaal decor om haar tweede elektrische wagen te tonen. Binnenkort krijgt de Cupra Born immers gezelschap van deze Tavascan.

De SUV-coupé verschilt nauwelijks van de studieversie die we al eerder zagen. Zo bleef het scherpe lijnenspel behouden. Ook onderhuids zien we weinig nieuws, de Tavasvan ligt immers op het vaakgebruikte MEB-platform van de Volkswagengroep. Dat betekent dat je deze Tavascan kan zien als een Spaanse Volkswagen ID.5, Audi Q4 e-tron Sportback of Skoda Enyaq Coupé. De batterij heeft dan ook een nettocapaciteit van zo’n 77 kWh, genoeg voor een autonomie van 550 km in de zuinigste variant.

Nieuwe motor en sportieve variant

De Tavascan debuteert wel meteen met de nieuwe elektromotor van de Volkswagengroep, die nog altijd achteraan ligt en de achterwielen aandrijft, maar wel krachtiger (286 pk) en zuiniger werd. Daarnaast komt er ook een sportievere versie aan, de VZ, met een extra motor op de vooras. Het systeemvermogen klimt hierdoor naar 340 pk, goed voor een spurt naar 100 km/u in ongeveer 5,6 seconden.