e:Ny1, een tweede EV voor Honda

DE REDACTIE

/

/

Honda onthulde de e:Ny1, een elektrische SUV uit het B-segment die de perfecte combinatie biedt van geavanceerde technologie en Honda-prestaties. Deze opwindende EV beschikt over een krachtige elektrische aandrijflijn en intelligente aanpassingsmogelijkheden, waardoor hij een indrukwekkende rijervaring biedt.

Honda e:Ny1

Na het succes van de Honda e, de eerste EV van het merk, is de e:Ny1 een spannende stap voorwaarts. Deze nieuwe B-segment SUV is gebaseerd op een gloednieuw elektrisch platform met voorwielaandrijving en een gestroomlijnde ondervloer. Met een batterij van 68,8 kWh heeft de e:Ny1 een verwacht elektrisch rijbereik van 410 km volgens de WLTP-norm.

Het interieur van de e:Ny1 is voorzien van een 15,1-inch touchscreen en een nieuwe middenconsole met intuïtieve knoppen voor gemakkelijke bediening. De geïntegreerde krachtbron, elektromotor en versnellingsbak zorgen voor een vermogen van 204 pk en een koppel van 310 Nm. Bovendien kan de batterij in slechts 45 minuten worden opgeladen van 10% tot 80% bij een 100 kW DC-lader.

e:PROGRESS, de smart vehicle charging service

Honda blijft ook investeren in zijn ‘e:PROGRESS’ smart vehicle charging service, die gericht is op de ontwikkeling van duurzame energievoorzieningen. Het biedt toegang tot goedkope hernieuwbare elektriciteit door een slimme EV-lader te combineren met een dynamisch energietarief en een intelligente laadapp.

Momenteel beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, maar deze service nu ook worden uitgebreid naar Europa en zal het laden met zonne-energie worden geïntegreerd. Toekomstige ontwikkelingen van e:PROGRESS zullen ook extra netwerk- en bidirectionele laaddiensten omvatten.

Met de introductie van de e:Ny1 en de voortdurende ontwikkeling van e:PROGRESS bevestigt Honda zijn toewijding aan elektrische mobiliteit en duurzame energieoplossingen.