Volkswagen ID.Buzz krijgt versie met langere wielbasis… en grotere batterij

DE REDACTIE

/

/

Iets minder dan een jaar na zijn lancering krijgt de Volkswagen ID.Buzz een groter broertje. De versie met verlengde wielbasis (+25 kWh) krijgt bovendien een aantal extra’s…

Wie al een Volkswagen ID.Buzz vanbinnen heeft gezien, heeft misschien de bekerhouders in de koffer opgemerkt. Deze waren eigenlijk de aankondiging van een versie met drie zetelrijen. Volkswagen ontwikkelde immers slechts één onderdeel, dat met bekerhouder, omdat dit goedkoper is, waardoor je ze ook aantreft in de wagens met slechts vijf plaatsen.

Ook in de ID.Buzz met verlengde wielbasis kan je trouwens kiezen voor een vijfzitsopstelling (2+3), maar uiteraard behoren ook zes (2+2+2) of zeven (2+3+2) zitplaatsen tot de mogelijkheden in dit busje van maar liefst 4m96.

Grotere batterij

Die langere wielbasis zorgt er ook voor dat VW een grotere batterij in het busje kan verstoppen. 86 kWh om precies te zijn. De autonomie geeft de Duitse autobouwer nog niet prijs, wel weten we dat deze ID.Buzz aan meer dan 200 kW kan snelladen. Ook nieuw: een head-up display, een verbeterd infotainmentsysteem en een panoramadak dat je elektrisch kan verduisteren!

De Volkswagen ID.Buzz Extended Wheelbase krijgt de nieuwste elektromotor van Volkswagen op de achteras. Dat betekent 286 pk en 550 Nm, ruim 80 pk en 200 Nm meer, goed voor een 0-100 km/u in 7,9 seconden. Voor wie dat nog te traag gaat, hebben we goed nieuws: VW werkt ook aan een GTX-versie van de ID.Buzz, goed voor maar liefst 339 pk!