OMODA: nieuw automerk voor België

DE REDACTIE

/

/

OMODA, het opkomende automerk dat zich richt op duurzaamheid en moderniteit, maakt zich klaar om in het begin van 2024 de Belux-markt te betreden. Met de lancering van de volledig elektrische OMODA 5 BEV-SUV in België en Luxemburg, zet OMODA een belangrijke stap in de evolutie van de auto-industrie.

Het debuut van OMODA in de Belux-regio markeert een primeur voor Europa. Het merk richt zich vooral op de nieuwe generatie consumenten die waarde hechten aan duurzaamheid. Het eerste OMODA 5-model voor de Belux-markt is een BEV (batterij-elektrisch voertuig), waarmee Belux de eerste regio in Europa wordt waar deze versie verkrijgbaar zal zijn. De BEV-versie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 beschikbaar zijn bij geselecteerde dealers.
Zijian Xie, Country Manager België bij OMODA, benadrukt dat de exacte lanceerdatum afhangt van de definitieve certificeringsgoedkeuring. Tot op heden is de versie met verbrandingsmotor (ICE) al uitgebracht in Spanje en Italië. OMODA heeft ook plannen om zowel de ICE- als de BEV-versie vanaf het eerste kwartaal van 2024 op de markt te brengen in Luxemburg.

OMODA 5 BEV

De OMODA 5 BEV wordt geleverd in twee versies met respectievelijk een standaard actieradius en een lange actieradius van 300 of 450 kilometer. Met een krachtige elektromotor van 150 pk en een koppel van 340 Nm biedt de SUV een indrukwekkende rijervaring. De accucapaciteit varieert van 40 kWh tot 60 kWh, afhankelijk van de gekozen versie. Het voertuig heeft een modern en sportief design, gekenmerkt door tweekleurige lichtmetalen 18-inch wielen, T-vormige lampen en krachtige LED-koplampen.

Volledig lokale aanwezigheid

OMODA heeft als doel om een sterke lokale aanwezigheid in Belux te creëren door samen te werken met dealers. Momenteel worden er onderhandelingen gevoerd met zes dealers in België, en het merk streeft ernaar om in een eerste fase met minstens tien dealers een partnerschap aan te gaan. Daarnaast plant OMODA de opening van ongeveer dertig one-stop-shops in België met uitgebreide after-sales service. In Luxemburg worden contacten gelegd met verschillende distributeurs voor de opening van ongeveer vijf winkels in de eerste fase.
Om de groei te ondersteunen en te voldoen aan de specifieke behoeften van de Belgische markt, zal OMODA kantoren openen in zowel Amsterdam als Brussel. Deze kantoren zullen worden bemand door een team van twintig medewerkers, verantwoordelijk voor merkbeheer, netwerkontwikkeling, productstrategie en klantenservice. Met deze strategische stappen laat OMODA zien dat het klaar is om de Belux-markt te veroveren met zijn innovatieve en duurzame elektrische voertuigen.