5-sterrenscore voor Chinese Nio in Euro NCAP crashtest

DE REDACTIE

/

/

Onlangs heeft Euro NCAP de eerste resultaten van 2023 gepubliceerd. Ondanks dat er de afgelopen maanden talloze nieuwe modellen op de markt zijn gekomen, heeft Euro NCAP ervoor gekozen om slechts twee voertuigen van het Chinese merk Nio te beoordelen. Hoewel Nio nog relatief onbekend is in Europa, heeft het merk zich kunnen onderscheiden door uitstekende prestaties te leveren. Zowel de ET5 sedan als de EL7 grote SUV, beide volledig elektrisch, hebben de maximale score van 5 sterren behaald. Het is echter niet zo eenvoudig als voorheen, aangezien Euro NCAP regelmatig zijn beoordelingscriteria aanscherpt.

Nio ET5

Nio bewijst dat Chinese automerken op gelijke hoogte staan met Europese constructeurs als het gaat om veiligheid. De ET5 sedan behaalde zelfs een uitstekende score van 96% op het gebied van volwassenenbescherming, het hoogste resultaat in de crashtest. Ter vergelijking, de Mercedes EQE behaalde 95% op dit gebied.

Ook de bescherming van kinderen is uitstekend met een score van 24/24! De ET5 kreeg tevens een goede score van 85% voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers, dankzij het goed functionerende noodremsysteem dat effectief is bij voetgangers, fietsers en motorrijders.

Nio EL7

De EL7 SUV presteerde eveneens uitstekend, met een 5-sterrenscore en goede resultaten, zij het iets lager dan die van de sedan. Hij behaalde 93% voor volwassenenbescherming en 80% voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers. Wat betreft kinderbescherming behaalde hij een score van 80%.

Veiligheidssystemen

Euro NCAP prijst ook de ruime uitrusting van de Nio-modellen, waaronder functies zoals een post-impact remfunctie om een tweede botsing te voorkomen en de aanwezigheid van Lidar, een infraroodradar die de effectiviteit van rijhulpsystemen verbetert.