Welke elektrische auto’s kunnen een aanhanger trekken?

DE REDACTIE

/

/

Elektrische auto’s zijn een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele brandstofauto’s, maar niet alle elektrische voertuigen zijn geschikt om een aanhanger of caravan te trekken. Voor caravanliefhebbers, ruiters met paarden of aannemers die een aanhangwagen nodig hebben, lijkt dit wellicht een beperking. Maar er is goed nieuws! Er zijn elektrische auto’s die wel degelijk in staat zijn om een aanhanger te trekken. In dit artikel bekijken we hoe je kunt achterhalen of jouw elektrische auto geschikt is en welke modellen de ideale trekauto’s zijn.

Elektrische auto’s die een aanhanger kunnen trekken

Gelukkig zijn er ook elektrische auto’s waarvan bekend is dat ze in staat zijn om een aanhanger te trekken. EV Database biedt een handig overzicht van alle elektrische auto’s die geschikt zijn om een aanhanger te trekken. Met de mogelijkheid om het gewicht van de aanhanger in te vullen en andere eisen te specificeren, kun je eenvoudig jouw ideale elektrische trekauto vinden.

Diversiteit aan elektrische trekauto’s

De keuze in elektrische trekauto’s is opvallend divers. Voor wie behoefte heeft aan een krachtige trekkracht, zijn er indrukwekkende modellen zoals de BMW iX xDrive40 (en xDrive50) of de Tesla Model X Long Range (en Plaid), die tot wel 2.500 kilo kunnen trekken, met natuurlijk bijhorend prijskaartje. Maar ook voor wie het wat bescheidener wil houden, is er ruime keuze, zoals de MG 4 die voor een aantrekkelijke prijs van ongeveer €32.285 al een aanhanger van 500 kilo kan trekken. Met meer dan 400 andere modellen om uit te kiezen, is er voor elk wat wils!

Mocht je geïnteresseerd zijn in een elektrische trekauto, maar aarzelen vanwege de hogere investering, dan kan private lease een interessante optie zijn om te overwegen.

Met de groeiende populariteit van elektrische auto’s is het geen verrassing dat er steeds meer modellen beschikbaar zijn die geschikt zijn om een aanhanger te trekken. Of je nu een zware caravan wilt vervoeren of een kleinere aanhangwagen nodig hebt, de opties zijn divers en uitgebreid.

Elektrische auto om een caravan te trekken? 3 tips!