Worden EV’s binnenkort verboden in Wyoming?

DE REDACTIE

/

/

De verkoop van nieuwe elektrische auto’s in de staat verbieden tegen 2035, dat stond in het wetsvoorstel dat door verschillende parlementsleden van de Amerikaanse staat Wyoming werd ingediend.

In Europa lijkt het einde van de verbrandingsmotor in zicht, gezien het verbod op de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotoren tegen 2035. Ook in de Verenigde Staten is de tijd van elektrificatie aangebroken, maar dat is wel een tendens die per staat verschilt.

Californië volgde het voorbeeld van de Europese Unie, door een verbod op verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor tegen 2035 aan te kondigen. Californië is tevens de thuisbasis van verschillende fabrikanten van elektrische voertuigen zoals Lucid Motors en Tesla.

Verbod in 2035?

Helaas worden EV’s niet in alle staten op dezelfde manier verwelkomd, zo blijkt het geval in Wyoming. Daar werd een wetsvoorstel ingediend om net de verkoop van elektrische wagens tegen 2035 te verbieden.

Een van de belangrijkste sponsors achter dit voorstel, is de Republikeinse senator Jim Anderson. Hij  ziet dit initiatief als bescherming voor de lokale economie, die vooral afhankelijk is van de olie- en gaswinning en dus veel banen creëert.

“De essentiële mineralen die gebruikt worden in elektrische batterijen zijn niet gemakkelijk te recyclen of te verwijderen, wat betekent dat gemeentelijke stortplaatsen in Wyoming en elders praktijken zullen moeten procedures om deze mineralen op een veilige en verantwoorde manier te verwijderen,” aldus de senator.