Prijsbreker: Volkswagen wil EV onder de 25.000 euro

DE REDACTIE

/

/

Tegenwoordig kan je de EV’s onder de 25.000 euro op één hand tellen. Zeker de exemplaren met een voldoende grote batterij en plaats voor 4 personen. Volkswagen neemt de uitdaging aan met deze ID.2All.

Vooralsnog als conceptwagen, maar in 2025 zal deze ID.2 weldegelijk op onze wegen rondrijden. Een wagen die er iets anders uitziet dan de huidige ID-modellen uit Wolfsburg, met lijnen die eerder aan de Polo doen denken, en die ook op een ander platform ligt. En ook dat zorgt voor verschillen. Het speciale platform voor kleine EV’s van de Volkswagengroep kijkt immers anders naar de zaken, met een motor vooraan en voorwielaandrijving. Volgens Volkswagen zou het topmodel 226 pk sterk zijn en heeft de accu voldoende capaciteit voor zo’n 450 km.

Enkele opvallende visuele details zijn het lichtgevende Volkswagenlogo op de achterklep, iets wat we ook zien bij de gefacelifte Touareg, en een vernieuwde interieurfilosofie ten opzichte van bijvoorbeeld de ID.3. Binnenin zien we immers een 11-duims instrumentencluster en het 12.9-duims infotainmentscherm maar vooral: knoppen! Geen streekstrookjes voor airco en volume meer, de belangrijkste functies bedien je nu analoog! Daarmee luistert VW naar één van de felste kritieken op de huidige elektrische modellen.

Afmetingen van een Golf, ruimte van een Polo

Tot slot hebben we het nog even over de afmetingen van dit model: met een lengte van 4m05 is de ID.2 ongeveer even groot als de Volkswagen Polo, maar de binnenruimte is veel groter. Doordat een elektromotor een stuk kleiner is dan een verbrandingsmotor, kunnen EV’s immers meer binnenruimte creëren. Zo is deze “elektrische Polo” binnenin evengroot als een… Golf!