Ford op koers om 2 miljoen EV’s per jaar te bouwen

DE REDACTIE

/

/

Ford ligt op koers om de ambitieuze doelstellingen te halen om tot 600.000 elektrische voertuigen te produceren tegen het einde van dit jaar en meer dan 2 miljoen tegen het einde van 2026, zo blijkt uit haar Integrated Sustainability And Financial Report van 2023.

Na de aankondiging om tussen 2022 en 2026 meer dan 50 miljard te investeren in de faciliteiten om EV’s en batterijen te ontwikkelen en te produceren, voelt Ford daarvan de voordelen en is het nu op weg om uiterlijk in 2050 de CO2-neutraliteit te bereiken voor zijn voertuigen.

Bovendien verwacht Ford dat de helft van zijn wereldwijde verkoop tegen 2030 elektrisch zal zijn. Dit na het bereiken van een vermindering van 40 procent van de absolute uitstoot van broeikasgassen door de productie van 2017, mede dankzij meer dan 26 miljoen dollar die naar upgrades van de faciliteiten ging.

Koolstofvrij

De in Michigan gevestigde automaker maakt ook stappen om over te schakelen naar koolstofvrij elektriciteitsgebruik, met 60,6 procent van de energie die wordt gebruikt in zijn activiteiten wereldwijd is koolstofvrij en 42,6 procent is hernieuwbare energie. De Amerikaanse autofabrikant zegt dat het wereldwijd al 60 procent koolstofvrije elektriciteit gebruikt.

Toekomst

“Wij geloven dat het succes op lange termijn van elk bedrijf onlosmakelijk verbonden is met het creëren van waarde voor klanten, werknemers en gemeenschappen, terwijl we ook zorg dragen voor de planeet. Wij ondernemen een enorme transformatie om het elektrische en verbonden tijdperk van transport te leiden en zijn vastbesloten om transparant te zijn over onze vooruitgang en mogelijkheden tot verbetering. We zijn enthousiast en optimistisch over de toekomst en kijken ernaar uit om koolstofneutraal vervoer tot een realiteit te maken,” aldus Bill Ford, bestuursvoorzitter.

“In 2022 hebben we een aantal stappen gezet in de richting van koolstofneutraliteit, waaronder de introductie van nieuwe opwindende EV’s, de modernisering van onze faciliteiten, investeringen in koolstofvrije en hernieuwbare elektriciteit en het gebruik van onze koopkracht om te helpen koolstofarme materialen te schalen. We creëren ook nieuwe zichtbaarheid en verantwoordelijkheid voor een wereldwijde toeleveringsketen voor EV en batterijen die onze waarden naleeft. Dit is hoe we kunnen bijdragen aan een meer duurzame, rechtvaardige en inclusieve transporttoekomst”, aldus Cynthia Williams, Ford global director, sustainability, homologation and compliance.

Uit het Integrated Sustainability And Financial Report 2023 blijkt dat Ford, samen met haar leveranciers, een audit onderging van haar nikkel, lithium en kobalt due diligence managementsystemen, en in 2022 meer dan 4.000 mensen opleidde (werknemers van Ford of werknemers van leveranciers).

De autofabrikant maakt momenteel de volledig elektrische F-150 Lightning, Mustang Mach-E en E-Transit en binnenkort de Explorer, maar zoals hierboven vermeld, zal de emissievrije line-up de komende jaren aanzienlijk groeien.

Ford Explorer gaat volledig elektrisch.

Ford F-150 Lightning toch naar Europa.